Hakunila-seura on kotiseutuyhdistys, joka kuuluu Suomen kotiseutuliittoon. Yhdistys tekee alueella kotiseututyötä keräämällä perinnetietoa tulevien sukupolvien käyttöön. Hakunila-seura on puolueeton ja aktiivinen toimija Hakunilan alueen kehittämisessä.

Hakunila-seura ry toimii alueella toimivien ihmisten, yritysten ja järjestöjen yhteistyöelimenä. Tavoitteenamme on yhteisöllinen ja viihtyisä Hakunila. Asukkaiden näkemykset esimerkiksi kaavoituksesta ovat välittyneet hyvin kaupungin päättäjien tietoon.

Hakunila on yksi Suomen kansainvälisimmistä kaupunginosista. Maahanmuuttajataustaisia asukkaita on Hakunilassa yli 20 prosenttia, enemmän kuin muualla Vantaalla.

Hakunila valittiin vuonna 2015 vuoden kaupunginosaksi. Päätöksen tehnyttä raatia miellytti hakunilalaisten yhteisöllisyys, joka näkyy erilaisten yhdistysten määrässä sekä niiden keskinäisessä yhteistoiminnassa. Lisäksi Vantaan kaupunki ja Hakunilan seurakunta tekevät tiiviisti yhteistyötä paikallisten yhdistysten kanssa.